6.11.16

Ασφυκτικά γεμάτο το Παρθεναγωγείο στην εκδήλωση «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»



Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία», που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας. 
Κόσμος ερχόταν από νωρίς να δει τον Μάρκο... φίλοι, γνωστοί, συμμαθητές του, αλλά και όσοι αγαπούν την ποίηση του (μεταξύ αυτών και πολλά νέα παιδιά), ήταν στο Παρθεναγωγείο, όπου τελικά η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή!
Οι ομιλητές -Θωμάς Ιωάννου, ποιητής - Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογος - Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής - Βασίλης Παπάς, ποιητής- μίλησαν για την ποίηση και τα έργα του Μάρκου Μέσκου ενώ ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς απέδωσε με μοναδικό τρόπο ποιήματα του Εδεσσαίου συγγραφέα.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, που μίλησε απο καρδιάς στο χαιρετισμό του, τίμησε τον Μάρκο Μέσκο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά την υπογραφή του Μ.Μ. στο νέο βιβλίο "Εν Βοδενοίς". Το νέο βιβλίο, το οποίο παρουσίασε ο Θ.Σαρηγκιόλης, περιλαμβάνει κείμενα εκτός εμπορίου από την ενδοχώρα της Έδεσσας του Μ.Μ. Η ιστορία της πόλης μέσα από τα κείμενα αυτά που ο σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος" φρόντισε να τα συλλέξει, να τα τυπώσει και να τα παρουσιάσει στην εκδήλωση του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου.
Μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, τις ώρες 5-8 μ.μ., στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι) θα λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής του Μάρκου Μέσκου. 

(για τις φωτογραφίες  πηγή: Konstantinos Kiourtsis)

Δεν υπάρχουν σχόλια: