7.9.20

Παρουσιάστηκε «Το χρώμα της απιστίας» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στην Έδεσσα






Με αίσθημα συλλογικής ευθύνης ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το χρώμα της απιστίας (εκδ.Καλειδοσκόπιο, Ιούλιος 2020) του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, συγγραφέα-δημοσιογράφου.

Η εκδήλωση έγινε (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020) τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (αποστάσεις, απολύμανση χώρου) στο χώρο του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Έδεσσας. Ο θερινός κινηματογράφος, βρίσκεται μιαν ανάσα από τον Καταρράκτη της πόλης και έχει μια μοναδική θέα, όλον τον κάμπο της Έδεσσας.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος, συμβουλευτικός ψυχολόγος-συγγραφέας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά σημεία του βιβλίου μαζί με τις προσωπικές του πινελιές από τον χώρο της ψυχολογίας. Ήταν μια ολιστική προσέγγιση στη ψυχή του ήρωα του βιβλίου, που μπορεί να είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Το θέμα του βιβλίου

Ο Κωνσταντίνος, συγγραφέας επί χρόνια, έμαθε να βουτά την πένα του στο μελανοδοχείο των Θεών και των Δαιμόνων.

Για όλους φαντάζει παρανοϊκός. Αυτός όμως αρνείται να κρίνει και να ερμηνεύσει τα συμβάντα της ζωής. Μ’ ένα γερό μακροβούτι στα κατάβαθα της συνείδησής του, απολαμβάνει τον έρωτα, το πάθος, την περιπέτεια, τη γνώση και τα καμώματα της μοίρας. Βιώνει την ευτυχία και την τραγωδία σαν αδελφές που εναγκαλίζονται καθημερινά στο ταξιδιάρικο μυαλό του. Μια νύχτα απιστεί απέναντι στο είδωλό του και το εγκαταλείπει.

Η φυγή απ’ τη συμβιβασμένη ζωή του φαντάζει ως η μόνη λύση. Επιλέγει τη Ρωσία των τσάρων. Περιπλανιέται στις παγωμένες στέπες της, στα χιονισμένα τοπία της Σιβηρίας, αγαπά, αγαπιέται, βασανίζεται, δικάζεται, φυλακίζεται, ονειρεύεται και μια μέρα απελευθερώνεται. Τότε επανασυνδέεται με το είδωλό του και δίχως ενοχές χρωματίζει την απιστία του απέναντί του…

 

Έναν πολύ χαρακτηριστικό, εκρηκτικό διάλογο από το βιβλίο ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί Σωτήρης Δραγούμης και Παντελής Κιοσές. Ο σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος ευχαριστεί θερμά τους δύο ανθρώπους της πόλης που δέχτηκαν με χαρά να συμμετέχουν στην πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση.

Μιλώντας ο ίδιος ο συγγραφέας, στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τον Σύλλογο και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιλογή του χώρου, τονίζοντας πως ίσως είναι το μοναδικό θερινό σινεμά σε όλη τη χώρα που συνδυάζει τον ήχο του νερού και την άπλετη θέα.

Ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (με καταγωγή από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας)  δεν έρχεται πρώτη φορά στην Έδεσσα. Έχει παρουσιάσει τα βιβλία του «Η καρδιά του δότη», «Αγαπώ τη δυσλεξία σου» και «Το Ανάθεμα, Η Νάντια της Γιόλακας» καθώς επίσης έχει παρουσιαστεί το θεατρικό του έργο «Δανάη», που αναφέρεται στη γνωστή ερμηνεύτρια, το «αηδόνι του Αττίκ», Δανάη Στρατηγοπούλου.

Στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του και συνομίλησε με το κοινό.

Ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τήρησαν πιστά τις αποστάσεις. Ευχαριστεί θερμά τον Δρ.Χρήστο Μπιμπίτσο, τον κ.Σωτήρη Δραγούμη, τον κ.Παντελή Κιοσέ καθώς και τον κ.Γρηγόρη Χαλιακόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: