1.10.21

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ Η ΜΝΗΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΠΕΔΙΛΑ. ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ


Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στις 19:30, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού, «Η μνήμη επιστρέφει με λαστιχένια πέδιλα. Αυτοβιογραφία». Ένα εξομολογητικό κείμενο που ξεπερνά τα όρια μιας προσωπικής ιστορίας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά

στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/i-mnimi-epistrefi-me-lastichenia-pedila-0510389?gclid=Cj0KCQjw1ouKBhC5ARIsAHXNMI9MSzoxsXTMqo39_GWEYCFCvEoR0Et-01_Qtpqgaqvk3h2KoAU83O8aAil2EALw_wcB

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ζωή σαν μυθιστόρημα. Αναμνήσεις και συγγραφικές δοκιμές. Συναντήσεις με κορυφαίους εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών του 20ού αιώνα, Έλληνες και ξένους, με πολιτικούς αλλά και καθημερινά πρόσωπα. Η εγκατάσταση σε πόλεις του εξωτερικού και η αυτοεξορία στο Παρίσι. H επιστροφή στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και οι νέες προκλήσεις. Παράλληλα, το alter ego του συγγραφέα συνθέτει μια ημι-μυθιστορηματική αφήγηση. Μια πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Βασιλικός γεννήθηκε στην Καβάλα. Από το 1953 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει περί τα εκατόν είκοσι βιβλία (πεζογραφία, δοκίμιο, θέατρο, ποίηση) και είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας πεζογράφος μετά τον Νίκο Καζαντζάκη. Ανάμεσα στα χίλια βιβλία που πρότεινε στους αναγνώστες της η αγγλική εφημερίδα The Guardian («1.000 novels everyone must read», 21.1.2009) περιλαμβάνονται μόνο δύο ελληνικά: το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και το Ζ του Βασίλη Βασιλικού. Είναι παντρεμένος με την υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου και έχουν μία κόρη, την Ευρυδίκη.

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: