15.3.15

Ο Γαργαληστής

Δημήτρη Μπασλάμ. Μπορείτε να το δείτε: (4 μέρη)
https://www.youtube.com/watch?v=fJGz1TCwem8
https://www.youtube.com/watch?v=5RO9UmyTd6I
https://www.youtube.com/watch?v=vitK0jMA7aY
https://www.youtube.com/watch?v=BIWbBWCMR64

Ο Δημήτρης Μπασλάμ συστήθηκε αρχικά ως μπασίστας του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Όταν κυκλοφόρησε το Γαργαληστή ξάφνιασε ευχάριστα όλη τη δισκογραφική αγορά. Εξαιρετικό παραμύθι, έμμετρο και στο μεγαλύτερο μέρος του σε 15σύλλαβο στίχο, ιδιαίτερες μουσικές επενδύσεις, αφήγηση από τους Αντώνη Καφετζόπουλο και Γιάννη Αγγελάκα στο ρόλο του Γαργαληστή και ερμηνείες από ο,τι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική δισκογραφία τα τελευταία χρόνια: Γιάννης Χαρούλης, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Μάρθα Φριτζήλα, Φώτης Σιώτας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Ο Γαργαληστής είναι ένας ασυνήθιστος ληστής: εισβάλλει στα παιδικά δωμάτια αλλά δεν κλέβει χρήματα ή άλλα τιμαλφή μα, αντιθέτως, κλέβει το παιδικό γέλιο από τα παιδιά που το έχουνε μπόλικο, το εγκλωβίζει σε ένα μπουκαλάκι και με τη βοήθεια της θείας του της Πελαγίας, μετατρέπει τα γέλια σε άρωμα και τα μοιράζει στα παιδιά που δεν έχουνε καθόλου γέλιο!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επόμενος Σταθμός». Η εικονογράφηση είναι του Βίκτωρα Μοσχόπουλου.
Με τον «Αγησίλαγο» το 2007 και τη «Θυμωμένη Μπετονιέρα» το 2011 ο Δημήτρης Μπασλάμ δημιούργησε μια αξιοθαύμαστη παιδική τριλογία που πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις παιδικές δισκοθήκες.
Ο Δημήτρης Μπασλάμ διαθέτει εξαιρετική ιστοσελίδα. Επισκεφθείτε την εδώ.
ΥΓ: «Όταν το γέλιο τα παιδιά μοιράζουν, τα πάντα στα σίγουρα αλλάζουν», γράφει στο σημείωμά που αφήνει ο Γαργαληστής μετά από κάθε μυστική επίσκεψή του στα παιδιά!

(πηγή:  https://elniplex.wordpress.com/%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9-%CF%89%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BF/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1/%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: