με πλούσια ύλη και ένα μικρό αφιέρωμα στον Γ.Π. Σαββίδη.
Στην ύλη του φιλοξενούνται πολλά και ενδιαφέροντα κείμενα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και δημοσιογράφων από την παλιά και νέα γραμματεία μας, όπως:
Της Έλλης Αλεξίου, το καλύτερο ίσως αφήγημά της, του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ ένα μεγάλο σε έκταση διήγημα, το οποίο θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιευθεί για την αξία του, της Ελένης Βλάχου δύο χρονογραφήματα, του Τζακ Κέρουακ 42 αμερικανικά χαϊκού, του Αλέξη Πολίτη μία σημαντική εργασία, του Ούγκο φον Χόφμανσταλ ένα ταξιδιωτικό στην Ελλάδα, του Αναστάση Βιστωνίτη για τον μεταφραστή Δημ. Στ. Δήμου, του Λουίς Σεπούλβεδα και Φιόντορ Σβαρόφσκι από τρία ποιήματα, αφορισμούς του Γιάννη Ευσταθιάδη, διηγήματα της Άννας Δαμιανίδη, του Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Τάσου Καλούτσα, της Δήμητρας Λουκά και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, δοκίμια των Δημήτρη Κόκκορη, Αντώνη Σμυρναίου και Θεόφιλου Τραμπούλη, μετάφραση σονέτων του Σεξπιρ από τον Ερρίκο Σοφρά.
Στο αφιέρωμα στον Γ.Π. Σαββίδη περιλαμβάνονται: η εισήγηση του Λίνου Πολίτη για την ανάληψη των καθηγητικών καθηκόντων του Γ.Π.Σ., και κείμενα της Κατερίνας Γκίκα και Μανόλη Σαββίδη, του Αλέξη Πολίτη, της Ρενάτας Λαβανίνι, της Μαριλίζας Μητσού, του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, του Δημήτρη Δημηρούλη, του Χ.Κ. Καράογλου και του Βασίλη Βασιλικού.
Το τεύχος ολοκληρώνουν σχόλια από την ξένη και ελληνική πνευματική ζωή: του Νικήτα Σινιόσογλου, της Χριστίνας Ντουνιά, του Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, του Μάρκου Καρασαρίνη, της Μαρίας Γαβαλά, του Μιχάλη Μπακογιάννη, του Θανάση Μαρκόπουλου, του Λάκη Δόλγερα, του Διονύση Μαρίνου, του Θανάση Αγάθου, του Σπύρου Γάγκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου