28.6.15

Αιμίλιος Γκαλίπης:"παρέμβαση σε δημόσιους χώρους"

Ο Αιμίλιος Γκαλίπης Graphic Designer & απόφοιτος του ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης, με τον φωτογράφο Σπύρο Παλούκη συνεργάζονται στο Μinima Project με σκοπό να γεμίσουν με χρώμα πλατείες, πεζόδρομους και παρηκμασμένα κτίρια. Συνδυάζοντας τη φωτογραφία με τη γραφιστική, παράγουν γιγάντια θεματικά κολάζ, καλειδοσκοπικά έργα in progress, που προσκαλούν τους παρευρισκόμενους να ανακαλύψουν ένα κρυμμένο μήνυμα, να δουν κάτι άλλο απ’ αυτό που βλέπουν, μια άλλη αλήθεια που απαιτεί την καθαρή τους ματιά.
Το Μinima Project είναι μια υπαρκτή οπτική ψευδαίσθηση μια άσκηση με φως, χρώμα και χαρτί, που στοχεύει να ταξιδέψει και να παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα.

Minima Project II
Αιμίλιος Γκαλίπης: " Με χαρά σας παρουσιάζω το Minima II
Το Minima αυτή τη φορά ενσωματώθηκε στο σχολικό project της κυρίας Β. Μελικίδου που είχε ως στόχο την παρέμβαση σε δημόσιους χώρους.

Μαζί με τους μαθητές που συμμετείχαν στο project (Ed-Designers) δημιουργήσαμε στην αυλή του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας ένα γιγάντιο κολάζ που απεικόνιζε ένα παιδί θύμα πολέμου στη Γάζα.
Ελπίζω να καταφέραμε το μήνυμά μας ενάντια στο πόλεμο να "ακουστεί" δυνατά.
Τα συναισθήματα ήταν υπέροχα".


 Ο Αιμίλιος Γκαλίπης γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1990 και ζει και εργάζεται στην Έδεσσα από όπου και κατάγεται.
 Σπούδασε γραφιστική στον όμιλο ΑΚΤΟ του Middlesex University και έχει παρακολουθήσει  σεμιναρια, που αφορούν τις εφαρμογές της γραφιστικής καθώς και την οπτική επικοινωνία.  Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις και σε διαγωνισμούς αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: