15.8.23

Χανιά: Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου


Η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 1987. Τα παιδιά από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο εξυπηρετούν η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Μαστορακάκη και η θεατρολόγος Ρούλα Τατσοπούλου. Σήμερα έχει στη συλλογή της πάνω από 20.000 τόμους βιβλίων και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα δανεισμού τριών (3) βιβλίων για δεκαπέντε (15) μέρες. Τα παιδιά έως 12 ετών πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους για να εγγραφούν. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού και να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι έφηβοι Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να γίνουν μέλη κρατώντας την αστυνομική ταυτότητα τους ή των γονέων τους. Η Βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά και στους έφηβους να διαβάζουν βιβλία, να ακούνε μουσική και να παίζουν εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια στο χώρο της.

 Εκτός από τον καθημερινό δανεισμό και τη χρήση εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετέχουν, να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, προγράμματα, που πραγματοποιούνται στο χώρος της. Σκοπός των δράσεων είναι αφενός, η αύξηση της αναγνωσιμότητας και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, μαθαίνοντας την αξία του εξωσχολικού βιβλίου και αφετέρου η γνωριμία και η εξοικείωση των μικρών φίλων μας με το χώρο των βιβλιοθηκών, τη λειτουργία, τη χρήση και τη σπουδαιότητα τους. Να επισημάνουμε για άλλη μία φορά, την άριστη συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τα Σχολεία και τις καθημερινές επισκέψεις τους στο χώρο όλων των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας. Μετά από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας και με δεδομένο τον πολύπλευρο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο που επιτελεί, προτεραιότητα όλων ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση της. Έτσι, πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση του χώρου της και το καλοκαίρι του 2017 παραδόθηκε στο αναγνωστικό της κοινό! Σήμερα, ένας χώρος γνώσης, παιχνιδιού, δραστηριοτήτων, σύγχρονος, μοντέρνος και ελκυστικός περιμένει τους μικρούς μας φίλους! 

 Την ανακαίνιση του έργου ανέλαβε ο κ. Δημήτρης Χαλκιόπουλος, ειδικός στον σχεδιασμό παιδικών βιβλιοθηκών, ο οποίος διαμόρφωσε τον εσωτερικό χώρο και οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί του Δήμου μας στήριξαν την υλοποίηση του έργου. 
 Η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη είναι εδώ… Για τα παιδιά μας αξίζει το καλύτερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: