28.11.21

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΕΡΚΕΝΛΗ | ΜΗΔΕΝΙΖΩ ΕΔΩ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ


Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 19:30, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μελάνι διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Βασιλικής Τερκενλή, με τίτλο «Μηδενίζω εδώ».

 

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι:

Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός, παραγωγός στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ

και Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, δημοσιογράφος, παραγωγός της εκπομπής «Με τα

πόδια μέχρι την αλήθεια» στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Link Προκράτησης: https://www.ianos.gr/ticket1-basiliki-terkenli-midenizo-edo-ekdoseis-melani-29-11

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Link Βιβλίου: https://www.ianos.gr/midenizo-edo-0518406

Link εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/basilikh_terkenlh_-_mhdenizw_edw_-_ekdoseis_melani_-_29-11/

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Γιάννα…. Η Γιάννα είναι η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου.

Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη. Είναι το δεύτερο παιδί μιας μεγαλοαστικής, πατριαρχικής οικογένειας η οποία έχει τις κρυφές δυσκολίες και τα αδιέξοδά της, όπως πολλές άλλες οικογένειες της εποχής. Καθώς η ηρωίδα διανύει, μεγαλώνοντας, τις δεκαετίες του 60, του 70, του 80 και του 90, γίνεται μάρτυρας  μιας κοινωνίας που αλλάζει, αλλά γίνεται και μέρος της αλλαγής της. Η «αγία» δυσλειτουργική οικογένεια, τα αδιέξοδα μιας καθωσπρέπει νεολαίας, η επαγγελματική αναγνώριση της γυναίκας μέσα από αντρικά πρότυπα, η σεξουαλική κακοποίηση και η απελευθέρωση, ο φόβος του θανάτου, ο γάμος, η μητρότητα, η αρρώστια, το πένθος, το διαζύγιο,  τα ναρκωτικά, η απεξάρτηση, το ταξίδι στο όνειρο, η χαρτογράφηση μιας πόλης και μιας εποχής στα τέλη του 20ου και στο ξημέρωμα του 21ου αιώνα, ξεδιπλώνονται σε μια σοκαριστική αφήγηση, μέσα από τη σχέση ενός ψυχιάτρου και της ασθενούς του. Αν σε κάτι έχει ταλέντο η ηρωίδα, είναι να μαζεύει κακοποιητικούς ανθρώπους κοντά της, να δημιουργεί ατυχείς σχέσεις, να λυγίζει και να ξαναγεννιέται από τις στάχτες της. [...]

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βασιλική Τερκενλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συμβουλευτική στο Mediterranean College. Ολοκλήρωσε την επιμόρφωση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην «Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων» και στη «Διαχείριση Χωρισμού και Διαζυγίου Γονέων». Επίσης παρακολούθησε στην εταιρία Alzheimer’s τη «Διαδικτυακή Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα για την Άνοια» και το σεμινάριο «Θετική Φροντίδα στην Άνοια» . Βραβεύτηκε το 2016 ως πρώτη περιθάλπουσα παγκοσμίως για την ομιλία της με θέμα «Ρατσισμός και Άνοια».

Υπήρξε δικηγόρος, επιχειρηματίας και εθελόντρια σύμβουλος ψυχικής υγείας, με μεγάλη εμπειρία στις εξαρτήσεις. Σήμερα είναι συνταξιούχος. Το «Μηδενίζω εδώ» είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και συγκεντρώνει, στην εξέλιξη της ιστορίας, την εμπειρία που απόκτησε σε διαφορετικούς χώρους δουλειάς, αλλά και από προσωπικά βιώματα. Ο εκδοτικός οίκος που εμπιστεύθηκε την συγγραφική της προσπάθεια είναι το «Μελάνι» και η πρώτη έκδοση χρονολογείται τον Ιούλιο του 2021.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: