29.11.21

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ IANO ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΗ ΔΟΞΙΑΔΗ | ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ METAXMIO


Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της τριλογίας «Μια ιστορία μόνο», με τίτλο «Το σπίτι στα βράχια», της συγγραφέως Καλής Δοξιάδη. Η ιστορία μιας οικογένειας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας τα τελευταία εκατό χρόνια.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Νίκος Βατόπουλος, ο δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης και η κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας, Κατερίνα Σχινά.

 

Συντονίζει η υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ελένη Μπούρα.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Link προκράτησης: https://www.ianos.gr/ticket1_-_kalh_do%CE%BEiadh_-_mia_istoria_mono:_to_spiti_sta_braxia_-_ekdoseis_metaixmio_2-12-ekd-002145

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ανθή Βελισσάρη είναι δημοσιογράφος με πετυχημένη καριέρα στον αγγλόφωνο κόσμο. Έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο εξωτερικό. Έφυγε από την Ελλάδα κάτω από αδιευκρίνιστες και σκοτεινές συνθήκες όταν ήταν δεκατεσσάρων χρονών. Μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφει στην Κέρκυρα, τον «τόπο του εγκλήματος», και γράφει μια αφήγηση των γεγονότων που κατέληξαν στην «εξορία» της. Εστιάζεται στον Αύγουστο του 1949: τις συναντήσεις της με έναν χαρισματικό άντρα που κρύβεται σε μια σπηλιά στα απόκρημνα βράχια κάτω απ’ το σπίτι της. Η αθώα αλλά σημαδιακή αυτή σχέση που έληξε με τον θάνατο του «αγνώστου» σε πτώση απ’ τον γκρεμό, έχει σημαδέψει τη ζωή της.

Η αφήγηση είναι διανθισμένη με ιστορίες και γεγονότα από το παρελθόν, όχι μόνο της παιδικής της ηλικίας αλλά και όλης της οικογένειάς της, που υπήρξε ανακατεμένη στην ιστορική πορεία της Ελλάδας των τελευταίων εκατό χρόνων. Οι ιστορίες αυτές βοηθούν στην κατανόηση των συμβάντων, και αποτελούν το θέμα του τίτλου της Τριλογίας.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Καλή Δοξιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε εκεί και στην Κηφισιά. Σπούδασε λογοτεχνία και θέατρο στην Αμερική. Έχει ζήσει στο Brisbane της Αυστραλίας, στην Καλιφόρνια, τη Βοστώνη, την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη. Έχει εργαστεί στον εκδοτικό, τον πολιτικό, και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Κέρκυρα. Γράφει από παιδί αλλά εκτός από ένα μικρό βιβλίο ποιημάτων στα αγγλικά που δημοσιεύτηκε στην Αμερική, δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα. Πολλά χρόνια τώρα ασχολείται με ένα μυθιστόρημα με γενικό τίτλο ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟ, που κατέληξε να αρχίσει και να τελειώσει το πρώτο του μέρος Το σπίτι στα βράχια, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απομόνωσης. Συνεχίζει να γράφει το δεύτερο και τρίτο μέρος.

 

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/kalh_do%CE%BEiadh_-_mia_istoria_mono:_to_spiti_sta_braxia_-_ekdoseis_metaixmio_2-12/

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Δεν υπάρχουν σχόλια: