18.10.19

Αντιστροφή Reversal ΚΑΜΒΑΣ - ΛΑΔΙ 70Χ100 30/12/2017 CANVAS - OIL paint-language: N. MYRIAS Μύριας


(Δεν δημιουργώ (ζωγραφίζω) γιά να πωλήσω ("μετρά" κάθε πιάτω...), πρόθεσή μου είναι η αλλαγή αισθητικής!!!) "ΧΘΟΝΙΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ" 
 Δεν αρκεί να γεννηθείς άνθρωπος, για να γίνεις άνθρωπος πρέπει να έχεις αναλυτική και ελεύθερη σκέψη. Στο άγονο έδαφος δεν πιάνει κανένας σπόρος. Πρώτα βρίσκεις και προετοιμάζεις το γόνιμο έδαφος, ο σπόρος κάπου θα βρεθεί, θα αναπτυχτεί και θα καρπίσει. Στην κοινωνία το γόνιμο έδαφος καθορίζεται από την αισθητική. Ανώτερα στην αισθητική είναι οι εικαστικές τέχνες, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, είναι ανά πάσα στιγμή
παρόντα άμεσα στη όραση σου, αποτυπώνονται στο μυαλό σου και στην μνήμη σου εύκολα και, σχεδόν μόνιμα. Μετά ακολουθεί το σύγγραμμα, το θέατρο κλπ. Όμως έχουν το μειονέκτημα της πολυπλοκότητας, την απαίτηση χρόνου, πολλών περιττών φτιασιδωμάτων και, συχνά χάνονται μέσα στην μνήμη σου εύκολο. Στην κορυφή βρίσκεται η μουσική, αν μάλιστα συνδυαστεί με τον έμμετρο λόγο, γίνονται ένα με την ψύχη σου, δεν μπορεί να σου το στερήσει κανένας, δεν έχει βάρος, το κουβαλάς μέσα σου χωρίς κόπο παντού και, το αναπαράγεις με …πολλούς τρόπους ανά πάσα στιγμή… Αν δημιουργείς μια αισθητική, όπου ο άπληστος μεγαλοεγκληματίας ψυχοπαθής, κυρίαρχος,, έχει τον πλούτο του χρήματος, τα πάντα, τον σεβασμό την εκτίμηση ακόμα και τον «ερωτικό» θαυμασμό, δεν έχεις αξίες στη ζωή σου να εκτιμάς. Οχι μόνο δε θα τους προλάβεις ποτέ να μην σε υποδουλώσουν, αλλά μακιαβελικά κυριαρχούν σε όλα τα κοινωνικά συστήματα … αυτά που οραματίζεσαι να κτίσεις!... Μη μεγαλόσχημους νεκρούς από πείνα ή όπλο βλέπεις παντού, όποιος κλέψει ένα "κουλούρι" από πείνα του «κόβουν» το χέρι (όχι μόνο μεταφορικά αλλά κάπου σε ποιο βάρβαρους και κυριολεκτικά), και έχεις μάθει να το θεωρείς φυσιολογικό, ενώ το αντίθετο είναι φυσιολογικό, ανθρώπινο, δημιουργικό και ηδονικό… Αν ανατραπεί αυτή η αισθητική, οι ιδέες, το νέο, η δημιουργία, η ηδονή, η ελευθερία… δεν θα αργήσει να έρθει… Αυτόν τον αιμοσταγή δολοφόνο κατακτητή (Ταμερλανο), δεν βρέθηκε ένα ανθρώπινο χέρι να του κόψει το νήμα της ζωής! Ελπίζω στο μέλλον να "γεννηθούν" Άνθρωποι, αποφασισμένοι, με συνείδηση, να μην επιτρέπουν τέτοιες εγκληματικές πρακτικές, όπου στις μέρες μας πολλαπλασιάζονται και δίπλα μας!
Nikos Myrias Prikis

Δεν υπάρχουν σχόλια: