14.12.21

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ | Η ΜΕΤΑΞΟΥΛΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ


Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Περίπλους διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της  Σταυρούλας Ιωαννίδου, «Η Μεταξούλα». Το οδοιπορικό μιας οικογένειας με φόντο την Ιστορία

 

Θα μιλήσουν οι:

Σταυρούλα Ιωαννίδου, συγγραφέας

Παναγιώτης Μάζης, δικηγόρος 

Διονύσης Βίτσος, εκδότης

 

Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει η ηθοποιός, Ηρώ Μουκίου.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

 

Link προκράτησης: https://www.ianos.gr/ticket1_-_stauroula_iwannidou_-__h_meta%CE%BEoula_-_ekdoseis_periplous_-_15-12-ekd-002151

 

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

 

 

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μεταξούλα, το τρίτο παιδί μιας οικογένειας απόδημων Κεφαλλονιτών, γεννιέται μέσα στα πλούτη, στο Ροστόβ της Νότιας Ρωσίας. Το ρόδινο μέλλον γρήγορα ακρωτηριάζεται από τις ιστορικές συγκυρίες, για να ακολουθήσει μια οδύσσεια ξεριζωμού και κακουχιών. Η Μεταξούλα, μέσα από τις συγκλονιστικές περιπέτειες της ζωής της, μαθαίνει να προσαρμόζεται, να επιβιώνει και να προχωρεί. Κεφαλλονιά, Ροστόβ, Μπατούμ, Κωνσταντινούπολη, Βόλος, Αφρική, Αθήνα. Τρεις ήπειροι, δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, Οκτωβριανή Επανάσταση, Μικρασιατική καταστροφή, Κατοχή, Δεκεμβριανά. Η αληθινή ζωή μιας γυναίκας, μιας οικογένειας, μιας ολόκληρης γενιάς. Κυρίαρχη η Ιστορία, έτοιμη να λυγίσει αμείλικτα στο διάβα της τις ελπίδες και τα όνειρα των καθημερινών ανθρώπων.

 

 Link Βιβλίου: https://bit.ly/3kN5xu5

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σταυρούλα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας το 1986, με ειδικότητα στις Νεοελληνικές και Βυζαντινές σπουδές. Το 1994 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1987 ως το 2015 δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση. Παράλληλα, δημοσίευσε άρθρα και μελέτες σε φιλολογικά περιοδικά. Σήμερα ζει στην Αθήνα και έχει δύο παιδιά. Από τις εκδόσεις «Περίπλους» κυκλοφορεί επίσης το πρώτο της μυθιστόρημα, «Η εξίσωση»(2020).

 

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/stauroula_iwannidou_-__h_meta%CE%BEoula_-_ekdoseis_periplous_-_15-12/

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις του ΙΑΝΟΥ στο Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: