18.7.20

"Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ"


Κάθε βιβλιοπωλείο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι από μόνο του μία επιχείρηση διαφορετική από όλες τις άλλες. Τα βιβλιοπωλεία είναι ζωντανές κοιτίδες πολιτισμού. Εν μέσω ….καραντίνας, διανύοντας μια πρωτόγνωρη κρίση για όλους τους κλάδους της οικονομίας και μέσα από την κοινή μας αγάπη τόσο για τον αναγνώστη, για τα βιβλία αλλά και με το ένστικτο της επιβίωσης πιο έντονο από ποτέ αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία κοινή ομάδα, στην οποία σήμερα συμμετέχουν περισσότερα από 100 ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία από όλη την
Ελλάδα. Μία σελίδα στο Facebook (Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ!), ζωντανή, συνεχώς μεταβαλλόμενη και ανοιχτή για όσους αγαπούν το βιβλίο είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς μας. Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ. 
Θα ρωτήσεις κανείς ποια είναι αυτή η φιλοσοφία;
 Η ενίσχυση της σχέσης αναγνώστη-βιβλιοπωλείου. Στόχος μας είναι να μην ξεχαστεί το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Η εύκολη λύση στις αγορές αυτή την εποχή είναι σαφώς το «κλικ» αλλά όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πιο σύνθετα και ρομαντικά. Εμείς είμαστε σημεία πώλησης που προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις νέες συνθήκες. Δεν θα μας δεις σε ολοσέλιδες διαφημίσεις. Δεν θα μας δεις σε σποτάκια στην τηλεόραση, δεν θα μας ακούσεις στο ραδιόφωνο. Εμείς με όσους οικονομικούς πόρους έχουμε προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να γίνουμε ει δυνατόν όσο πιο δυνατοί μπορούμε και όλοι, ο ένας δίπλα στον άλλον να δώσουμε το παρόν. Σε κάθε περίπτωση το βιβλιοπωλείο σου, αυτό που έχεις όλο το χρόνο δίπλα σου είναι εκείνο που σε εξυπηρετεί με χαμόγελο, σου φέρνει τις παραγγελίες σου ακόμη και στο χώρο σου, διοργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας, σε φωνάζει με το μικρό σου όνομα και στέκεται με ενσυναίσθηση δίπλα σου. Είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε εδώ και θέλουμε να ακουστούμε. Σήμερα συγκεντρώσαμε στοιχεία από 31 ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και παρουσιάζουμε την πιο αντιπροσωπευτική λίστα με το τι διαβάστηκε τον μήνα που πέρασε από τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!
«Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: